Helikoptercrash Glasgow: zeker drie doden en tientallen gewonden

Vrijdagavond rond half elf is in de Schotse stad Glasgow een helikopter van de politie gecrasht op het dak van een café. Daarbij zijn zeker drie doden en tientallen gewonden gevallen, van wie er 32 naar het ziekenhuis werden gebracht. De politie heeft tot nu toe één dodelijk slachtoffer bevestigd, maar verwacht dat dit aantal nog zal stijgen. Het café, Clutha Vaults in de Stockwell Street , is een bekende pub in Glasgow. Op het moment van het ongeluk was er een concert aan de gang en waren er circa 120 mensen in de kroeg aanwezig.

In de helikopter zaten drie mensen: twee agenten en de piloot. Reddingswerkers probeerden vannacht contact te zoeken met mensen die vast wast kwamen te zitten. Het is nog onduidelijk hoeveel mensen er nog onder het puin zitten. Vanochtend waren meer dan honderd brandweerlieden bezig mensen te redden. De oorzaak van de ramp is nog niet bekend.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>