Middellandse zee begint op begraafplaats te lijken

IMG_20160531_140123De Middellandse Zee dreigt steeds meer op een begraafplaats te lijken, als Europa n iet ingrijpt. Dat zei premier Joseph Muscat van Malta. Vrijdag verdronken tientallen mensen, nadat opnieuw een vluchtelingenboot op weg van Noord-Afrika naar Europa was gekapseisd. Muscat vraagt zich hardop af hoeveel mensen nog moeten sterven ‘voor er iets aan gedaan wordt’. Hij sluit aan bij de Italiaanse premier Letta die de Europese Unie opriep het probleem op de agenda te zetten voor de vergadering van de Europese Commissie op 24 en 25 oktober.

De commissie heeft al gepleit voor  grootschalig Europees zoek- en reddingswerk in de Middellandse Zee, met als doel meer drenkelingen te redden. Ook VN secretaris-generaal Ban Ki-moon roept op tot meer actie  om rampen te voorkomen. In totaal kwamen er afgelopen vrijdag – een week na de scheepsramp waarbij 34 mensen om, ruim 200 konden er worden gered. Ook vandaag waren er verschillende ongelukken; de Italiaanse kustwacht moest er opnieuw op uittrekken in de buurt van het eilandje Lampedusa en redde 235 mensen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>