Antisemitische modeontwerper Galliano mag eretitel niet meer dragen

Modeontwerper John Galliano mag zijn eretitel Legion d’Honneur, de hoogste Franse onderscheiding, niet meer dragen. Dat heeft de Franse president François Hollande in een decreet laten weten. Galliano ligt uit de gratie vanwege vermeende antisemitische uitspraken die hij vorig jaar deed. In 2009 ontving hij de onderscheiding die eerder ook modeontwerpers als Yves Saint Lorent en Azzedine Alaia kregen. Vorig jaar werd Galiano ontslagen als hoofdontwerper van modehuis Dior, nadat hij antisemitische opmerkingen had gemaakt naar een stel in een café in Parijs.

Ook dook er een filmpje op waarin hij dronken racistische dingen zei. In een rechtszaak die daarop volgde, werd Galiano schuldig bevonden. Zelf noemt hij zijn verslaving aan drank en kalmeringsmiddelen als oorzaak van zijn wangedrag. Er gaan geruchten dat hij naar Los Angeles wil verhuizen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>