Vijftig jaar Rolling Stones

Donderdag 12 juli was het precies vijftig jaar geleden dat The Rolling Stones hun eerste concert gaven: in de Marquee Club een de Oxford Street in Londen. Gisteren werd een speciaal boek gepresenteerd over een halve eeuw geschiedenis van de rock ’n rollband. Sinds de oprichting in 1962 scoorden ze wereldhits die nog steeds worden gedraaid, zoals ‘Angie’, ‘Paint It Black’ en ‘Satisfaction’. ‘A Bigger Bang’ uit 2005 was hun laatste album, maar niet het laatste dat ze van zich lieten horen, want de inmiddels grijs geworden rockers toeren nog altijd rond.

De concerten verlopen wel  wat rustiger dan vroeger. Legendarisch is het concert in 1964 in het Kurhaus, toen het publiek na een paar nummers de tent afbrak en de politie het concert afblies. Er doen al een tijdje geruchten de ronde over een jubileumtoer, al hullen de bandleden zich daarover nog in stilzwijgen. Tot nu toe ontkenden de bandleden dat. Wel opent er vandaag een fototentoonstelling in Somerset House aan de Strand in Londen, te zien tot en met 27 augustus. In november moet een nieuwe documentaire over de band uitgekomen, gemaakt door Brett Morgan. Tot en met 12 september zijn in de VIP’s Galeries in Rotterdam acht fototentoonstellingen te zien over een halve eeuw Stones.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>