Geweigerde discoganger schiet erop los

In het Noord-Franse dorp Bertry, niet ver van de grens met België, ten zuidwesten van het Belgische Mons (Bergen), heeft een man erop los geschoten, toen hij de disco Le Vamos niet in mocht. Daarbij zijn tien gewonden gevallen. De verwoningen zijn licht, maar toch zijn de slachtoffers overgebracht naar een ziekenhuis in de naburige stad Cambrai. Toen de man de toegang werd ontzegd, kwam hij kort daarop terug met een jachtgeweer en vuurde drie keer, binnen en buiten, aldus de gendarmerie. Volgens getuigen brak er binnen grote paniek uit.

 

Daarna vluchtte de man weg met een auto waarvan het kenteken kon worden genoteerd. De zoektocht naar de dader en het voertuig zijn nog bezig. Een week geleden kostte een schietpartij in het Noord-Franse Lille het leven aan twee mensen. Daarbij vielen zes gewonden. Ook daar was de schutter booss omdat hij niet naar binnen mocht. De dader van die schietpartij, een 32-jarige verdachte, werd vrijdag samen meteen medeplichtige opgepakt in de Spaanse stad Figureras.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>