Fin schiet op uitgaanspubliek – twee doden en zeven gewonden

In het zuiden van Finland zijn twee mensen gedood en zeven mensen gewond geraakt door een 18-jarige man die het vuur opende op voorbijgangers. Hij zat in camouflagekleding op het dak en schoot vannacht lukraak op mensen in het uitgaanscentrum Hyvinkäa, 50 kilometer ten noorden van de Finse hoofdstad Helsinki. De dader ging er vandoor, maar de politie kon hem na een klopjacht inrekenen. Over zijn motieven is nog niets meegedeeld. De politie vermoedt dat hij alleen handelde. Volgens de politie had hij twee geweren, waarvoor hij geen vergunning had. Een ooggetuige zie circa 20 schoten te hebben gehoord.

Naar verhouding telt Finland veel inwoners die een geweer hebben. Na schietpartij op een school in 2007, waarbij acht doden vielen en in een winkelcentrum in 2009, waar een man zijn ex-vriendin neerstak en daarna vier mensen doodschoot, heeft het Finse parlement in 009 de nogal vrije regels op wapenbezit al wel aangescherpt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>