Vijftien mensen komen om bij brand in Moskou

In Moskou woedden in een paar uur tijd twee grote branden. Gisteravond stond een wolkenkrabber in aanbouw in brand en vannacht vatte een gebouw aan een marktplein vlam. Daarbij zijn vijftien mensen om het leven gekomen: marktkooplieden die in het gebouw sliepen. De slachtoffers waren gastarbeiders, vermoedelijk allemaal uit Tadzjikistan. Ze sliepen in slechte omstandigheden, op stapelbedden in een krappe ruimte.

De slachtoffers hadden geen directe toegang tot een vluchtweg, raakten gevangen door de vlammen en zijn door de rook gestikt. De brandweer moest een muur doorbreken om bij de slachtoffers te kunnen komen. De oorzaak is nog niet bekend; mogelijk was het een ondeugdelijk elektrisch kacheltje. De politie zoekt nog uit of het pand legaal was als onderdak voor gastarbeiders. Tienduizenden burgers uit voormalige Sovjet republieken uit Centraal Azië werken op bouwplaatsen en markten in Moskou.  Bij de brand in de wolkenkrabber vielen geen gewonden. Waarschijnlijk vatte bouwmateriaal vlam op de 66e verdieping. De brandweer zette helikopters in, maar de harde wind maakte het moeilijk om het vuur te blussen. De vlammen waren in de wijde omtrek te zien. De wolkenkrabber in aanbouw moet met 360 meter het hoogste gebouw van Europa worden. Volgens de brandweer was er gevaar op instorting. Of dat gevaar geweken is, is nog niet duidelijk.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vijftien mensen komen om bij brand in Moskou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>