Doden bij schietpartij Joodse school Frankrijk

Maandag zijn bij een Joodse school in het Franse Toulouse mensen doodgeschoten. Volgens de Franse media zijn drie scholieren en een man van 30 jaar oud omgekomen. Een tiener is zwaar gewond. Een getuige zag een man het vuur openen op een rij wachtende kinderen en hun ouders bij de Ozar Hatorah school. Hij vluchtte daarna weg op een zwarte scooter. De minister van Binnenlandse Zaken Claude Guéant heeft onmiddellijk daarna de veiligheidsmaatregelen bij Joodse scholen aangescherpt.

Frankrijk heeft met circa 700.000 Joden een grote Joodse gemeenschap. Vorige week werden in het zuidwesten van Frankrijk drie militairen doodgeschoten: in de stad Montauban overleden een 24-jarige en een 26-jarige militair, in Toulouse werd een 30-jarige militair doodgeschoten door een schutter op een scooter. Volgens de autoriteiten zou bij alle schietpartijen hetzelfde wapen zijn gebruikt. Of er een verband bestaat met de schietpartij bij de joodse school, is nog niet te zeggen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>