Verdachte schiet Duitse aanklager tijdens rechtszaak dood

In de rechtbank van het Zuid-Duitse Dachau heeft een verdachte een officier van justitie doodgeschoten. De schutter is een 54-jarige man, een transportondernemer. In de rechtbank trok hij ineens een wapen en opende het vuur op de rechter, maar hij miste. Daarna schoot hij drie keer op de officier van justitie. De 31-jarige aanklager werd in arm, schouder en buik geraakt en overleed later in het ziekenhuis. De schutter werd na zijn daad door beveiligers overmeesterd.

Hij had net een jaar voorwaardelijk gekregen voor het niet betalen bij bijdragen voor sociale verzekeringen. Later werd tijdens een persconferentie bekend gemaakt dat de man niet op wapens is gecontroleerd, voordat hij de rechtszaal betrad. In 2009 was er in Duitsland ook al eens een schietpartij in de rechtszaal: een 60-jarige man schoot een vrouwelijk familielid dood en daarna zichzelf.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>