Racistische moord in Londen alsnog bestraft

In Londen hebben twee mannen levenslang gekregen voor een racistische moord die zij in 1993 pleegden op een 18-jarige zwarte jongen, met een minimum van 14 en 15 jaar. Het slachtoffer werd doodgestoken bij een bushalte door een groep blanke jongeren. De verdachten hebben altijd ontkend. De moord schokte toen het hele land. Op basis van nieuw forensisch bewijs was een proces mogelijk. De rechter oordeelde dat er geen enkele andere reden voor de misdaad was dan rassenhaat.

De politie zou de zaak uit racistische motieven ‘hebben verprutst’, waardoor drie andere verdachten vrijuit gingen. De rechter riep de politie op om de drie alsnog te veroordelen. De twee nu veroordeelde daders zijn inmiddels 35 en 36 jaar oud. Hun straf is relatief laag, omdat ze tiener waren toen ze de moord pleegden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>