Arrestatiebevel producent lekkende borstimplantaten

Interpol heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd voor de producent van lekkende borstimplantaten. De opsporingsdienst is op zoek naar Jean-Claude Mas Florent, topman van het Franse bedrijf Poly Implants Prothéses (PIP). In Frankrijk en ander landen is onrust ontstaan over de implantaten: ze kunnen snel scheuren en bevatten een ongeautoriseerd goedkoop siliconengel, dat ontstekingen kan veroorzaken.

De Franse overheid heeft alle vrouwen met implantaten van dit merk opgeroepen naar de dokter te gaan. Zij kunnen op kosten van de staat de siliconen laten verwijderen of vervangen. De firma maakte ooit 100.000 van deze implantaten, vooral voor West-Europa en Latijns-Amerika. In Nederland wordt vervanging van deze implantaten nog niet aangeraden, maar wel om ermee langs hun arts te gaan. Costa Rica heeft gevraagd om uitlevering van Mas Florent. Het is niet duidelijk of dit met de implantaten te maken heeft: sinds november 2010 is hij spoorloos, nadat hij Costa Rica verliet na beschuldiging van rijden onder invloed van alcohol.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Arrestatiebevel producent lekkende borstimplantaten

  1. CitySecret

    Ontdek borstkanker zelf met Breastlight

    AMSTERDAM, 23 maart 2012 – Vrouwen kunnen voortaan zelf testen of ze borstkanker hebben. Dit kan door middel van de Breastlight. Deze wordt op de Nederlandse markt geïntroduceerd door CitySecret.

    De Breastlight is een apparaat dat rood licht uitstraalt waardoor je de bloedvaten in de borst kunt bekijken. Mogelijke abnormaliteiten als een cyste of een verdacht knobbeltje zijn snel vindbaar. Het rode LED-licht is onschadelijk waardoor de Breastlight geschikt is voor veelvuldig gebruik.

    Het apparaat is ook te gebruiken door vrouwen met implantaten die bijvoorbeeld willen weten of ze lekken. Hier was eind vorig jaar ophef over in onder andere Canada en Frankrijk omdat er geen klinische gegevens waren die de effectiviteit bevestigden.

    CitySecret biedt haar klantenbestand tegen hoge kortingspercentages de leukste uitjes, etentjes en bezienswaardigheden aan in hun stad en gebruikt de collectieve koopkracht om een win-win-situatie te creëeren voor zowel de lokale ondernemer als de klanten. Dit doen ze zowel in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht als landelijk.

    Voor meer informatie, ga naar: http://www.citysecret.nl/deal/view/436

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>