Luik in paniek na aanslag met granaten

In het centrum van de Belgische stad Luik zijn een aantal granaten gegooid naar mensen in een bushokje. Er zou ook geschoten zijn. Zeker twee mensen zijn omgekomen, onder wie een van de daders. Er zouden minstens 25 gewonden zijn. Het gebeurde op het Place Saint-Lambert in het centrum van Luik waar een kerstmarkt wordt gehouden. In de buurt heerst paniek en veel is nog onduidelijk, bijvoorbeeld om hoeveel daders het gaat. Volgens Belgische media waren er drie mannen uit het Paleis van Justitie ontsnapt.

Eén van hen zou er nog vrij rondlopen. Mogelijk zouden twee tot drie daders op de vlucht zijn en schietend rondlopen. De doe man ligt nog op het plein, mogelijk liggen er granaten onder zijn lichaam. Het centrum van Luik is afgesloten. Helikopters vliegen rond, de politie patrouilleert gewapend door de straten en heeft iedereen geadviseerd om een toevlucht te zoeken in winkels en openbare gebouwen. Ook vanuit Nederland zijn ambulances ingezet om gewonden af te kunnen voeren.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>