Prins William redt twee Russen uit zee

De Britse prins William heeft twee Russische mannen gered uit de Ierse Zee bij de kust van Noord-Wales. Dat deed hij niet zelf, zoals menig bericht suggereert, maar samen met collega-reddingswerkers tijdens een reddingsoperatie. Een vrachtschip met acht mannen aan boord kapseisde door een enorme golf en begon te zinken. Het schip ‘Swanland’ zond zondagochtend op 32 kilometer voor de kust een noodsignaal uit.

Er werd melding gemaakt van scheuren in de romp. Het 81 meter lange schip vervoerde drieduizend ton kalksteen en is – naar het zich laat aanzien – gezonken. Oorzaak van de schipbreuk is mogelijk het slechte weer dat zondag huishield op de Ierse Zee. De kustwacht zette vier helikopters en twee reddingsboten in om de mannen te redden. In één van die toestellen zat prins William als co-piloot bij de Royal Air Force. Hij hielp urenlang mee met de reddingsoperatie. Twee Russen konden worden gered, één persoon werd dood uit het water gehaald en voor het leven van de vijf andere bemanningsleden wordt gevreesd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>