Jongste Britse relschopper (11) veroordeeld

De jongste relschopper die begin augustus in Londen meedeed aan de massale straatgevechten en plunderingen, is nog maar 11 jaar oud. De Britse jongen uit het noordoosten van Londen is voor anderhalf jaar onder toezicht geplaatst vanwege zijn aandeel in de rellen en plunderingen in Londen. Hij is de jongste van de 1221 relschoppers die voor de rechter moesten verschijnen.

 

De jongen was al vaker met de politie in aanraking geweest, onder meer voor brandstichting en vandalisme. Als hij niet zo jong was geweest, was hij voor langere tijd achter de tralies verdwenen, zei de rechter. De jongen had een afvalbak gestolen uit de etalage van een warenhuis. Hij was met een groepje vrienden, dat de ruiten van het warenhuis insloeg en erop los graaide. De Youth Rehabilitation Order (YRO) houdt streng toezicht, maar kan ook een taakstraf, scholing en/of uithuisplaatsing betekenen.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jongste Britse relschopper (11) veroordeeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>