Scherpere controles Europese luchthavens op ebola

Europa gaat passagierscontroles verscherpen op de vliegvelden met vluchten van en naar landen waar ebola heerst. Dat hebben de Europese ministers van Volksgezondheid donderdag in Brussel besloten. Minister Schippers zei na afloop dat er op Schiphol geen extra controles komen: ze vindt dat de controles weinig toegevoegde waarde hebben en zei: ‘Als je de exit-screenings goed doet, heb je de entry-screening niet zo nodig.’

“Het kan als geruststelling naar de eigen bevolking worden gebruikte, maar wetenschappelijk gezien spreekt men van schijnveiligheid’, aldus Schippers. Frankrijk gaat passagiers uit Guinee extra screenen. Ook op de luchthavens in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië komen extra controles voor vluchten uit risico-gebieden. Schippers: ‘Er is een groot verschil: deze landen hebben directe vluchten op de getroffen landen en Nederland niet.’ Ze sluit evenwel niet uit dat het virus ook ons land bereikt, maar vindt het ‘niet nodig om in paniek te raken’: Nederland heeft een ‘robuuste gezondheidszorg’ die dat heel goed aankan.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>