Treinongeluk in Polen

Een treinongeluk in het midden van Polen heeft een mensenleven gekost. Vijftig tot zeventig mensen raakten gewond, toen een trein ontspoorde in de buurt van Piotrkow Trybunalski. Eerder was sprake van vier doden en 45 gewonden. De intercity was met circa 280 passagiers onderweg tussen de hoofdstad Warschau en Katowice in het zuiden van het land. Alle vier wagons ontspoorden en één ervan sloeg om. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend.

Volgens een woordvoerster van de medische hulpverlening kunnen er meer slachtoffers zijn: mensen zouden door de ramen zijn gesmeten en onder de wagon terecht zijn gekomen die is gekanteld, aldus de brandweer. Hulpverleners waren n’s avonds nog druk in de weer met verzorging van gewonden. De trein was erg vol: omdat het maandag Maria Hemelvaart is (een vrije dag in Polen), trokken veel mensen er voor een lang weekend op uit.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>