Explosies en brand bij Shell Singapore

Bij de Shell raffinaderij in Singapore hebben zich donderdag explosies voorgedaan. Het is de grootste olieraffinaderij van Shell ter wereld en staat op het eilandje Pulau Bukom, acht kilometer ten zuidwesten van de buurt van de miljoenenstad. Ooggetuigen hoorden drie grote knallen en zagen ‘een vuurbal de lucht invliegen’. Woensdag brak brand uit in de installatie: die leek aanvankelijk onder controle, maar enkele uren later laaiden de vlammen sterk op.

Volgens Shell staat een gebied van 50 bij 150 meter in lichterlaaie. Op die plek worden eindproducten overgebracht naar opslagtanks. De oorzaak is nog niet bekend; het bedrijf gaat uit van een ongeluk.   Honderden medewerkers zijn van het eiland geëvacueerd; slechts een paar medewerkers en leidinggevenden zijn op de raffinaderij achtergebleven. Shell Singapore heeft een capaciteit van een half miljoen vaten olie per dag.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>