Thailand: koning Bhumibol (88) is overleden

Koning Bhumibol van Thailand is 10.25 uur (Nederlandse tijd) in een ziekenhuis in de hoofdstad Bangkok overleden. Dat heeft het Thaise hof bekendgemaakt. De koning, ook bekend als Rama IX, werd 88 jaar. Hij kampte al jaren met een zwakke gezondheid. Maandag werd bekend dat zijn toestand snel achteruit ging: hij leed aan longontsteking en bloedvergiftiging.

Bhumibol was de langst regerende vorst ter wereld. Hij besteeg de troon in 1946, nadat zijn broer aan een schotwond was overleden. Het is nooit duidelijk geworden wie de kogel afschoot, maar twee leden van de hofhouding kregen daarvoor de doodstraf. Bhumibol werd in 1950 tot koning gekroond. Zijn zoon Maha Vajiralongkorn (63) volgt hem op.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>