Taiwan: man pleegt zelfmoord in rechtszaal na veroordeling

IMG_20160522_142004In Taiwan heeft een Amerikaan zelfmoord gepleegd in een rechtszaal nadat hij was veroordeeld tot vier jaar celstraf. Hij stond terecht voor het kweken van marihuana. Na het horen van de uitspraak sneed de man zijn keel door met een schaar die hij naar binnen had gesmokkeld in een tijdschrift dat hij onder zijn arm droeg. Hij werd naar een ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan zijn verwondingen.

In Taiwan staat maximaal zeven jaar celstraf op het kweken van weet. De Amerikaan kreeg een lichtere straf, omdat hij het voor eigen gebruik kweekte. Hij zat niet in voorarrest en was vrijwillig naar de rechtbank gekomen. Hij woonde al enkele jaren in Taiwan en werkte als docent Engels. Hij laat een vrouw en twee kinderen achter. De rechtbank betuigde spijt en gaat de beveiliging verbeteren.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>