Vliegtuig stort neer in Indonesië – dodental opgelopen tot 141

IndoZeeDinsdag is in de Indonesische stad Medan, de hoofdstad van Noord-Sumatra, een militair vliegtuig neergestort op een winkel- en woonwijk. Het dodental is opgelopen tot 141. Aan bood zaten 122 mensen: die zijn allemaal omgekomen. De andere slachtoffers vielen op de plek waar het toestel neerkwam. Tientallen mensen raakten gewond.

De politie weet nog niet hoeveel mensen er nog onder het puin liggen. Het 51 jaar oude militaire vliegtuig – een Hercules transportvliegtuig – stortte kort na het opstijgen van het vliegveld van Medan. Na de crash explodeerde het toestel. Ook auto’s vlogen in brand, meldden ooggetuigen. De oorzaak van de crash is nog niet duidelijk. Volgens de Sydney Morning Herald is het de tweede keer in tien jaar  dat er een vliegtuig in dezelfde straat in Medan neerstort: in 2005 vielen daarbij tenminste 147 doden.

[videostrip guid="012041214"]

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>