Veel lijken bootramp China geborgen

taiwan_and_china_01Maandagavond is op de Yangtse-rivier in China een schip met 456 mensen aan boord tijdens een storm omgeslagen. Het dodental is zaterdag opgelopen tot 396; er worden nog 46 mensen vermist. Vrijdag werd het gekapseisde cruiseschip Eastern Star met grote kranen rechtop gehesen, waardoor bergingswerkers het wrak makkelijker konden onderzoeken. Ze haalden honderden lichamen naar buiten.

Veel passagiers waren gepensioneerden die een riviercruise maakten. Het schip sloeg maandag om door een zware storm. Slechts veertien mensen overleefden de ramp, onder wie de kapitein en de eerste machinist. Zij werden door de politie in hechtenis genomen. Familieleden van slachtoffers willen weten waarom de kapitein geen haven heeft opgezocht, terwijl er zwaar weer was voorspeld. Het is de grootste scheepsramp in China sinds het zinken van het passagiersschip Kiangya in 1948 bij Shanghai. Toen kwamen tussen de 2750 en vierduizend mensen om het leven. In november 1999 raakte een veerboot bij Shandong in brand en kapseisde; daarbij kwamen bijna 280 mensen om.

[videostrip guid="012038848"]

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>