India: 24 studenten weggespoeld

In India is een groep van circa vijftig studenten verrast door aanzwellend water en weggespoeld. Ze waren uit de bus gestapt om bij zonsondergang foto’s te maken bij de Himalaya rivier Beas in de noordelijke provincie Himachal Pradesh. Nadat zonder enige waarschuwing een sluisdeur werd opengezet van het reservoir van een waterkrachtcentrale, zwol de rivier plotseling aan.

Tientallen konden zich in veiligheid brengen door op de oever te kruipen. Reddingsdiensten zijn op zoek naar circa 24 andere studenten die worden vermist. Gevreesd wordt dat ze allemaal zijn verdronken. Een paar studenten konden op de foto vastleggen hoe ze door het plotseling opkomende water werden verrast. Omwonenden zijn woedend en beschuldigen de centrale ervan de sluizen zonder waarschuwing te hebben geopend. Er is onderzoek naar de centrale gestart. Er zou sprake zijn van nalatigheid.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>