Opnieuw brand in kledingfabriek Bangladesh

Opnieuw heeft er een brand met dodelijke slachtoffers gewoed in een kledingfabriek in Bangladesh, dit keer in een fabriek zo’n 40 kilometer ten noorden van de hoofdstad Dakha. De brand brak dinsdagavond uit. Niet iedereen kon op tijd ontsnappen. De fabriek werd totaal verwoest. Negen mensen kwamen om het leven en de verwachting is dat het dodental nog zal oplopen.Volgens lokale media zijn 50 mensen gewond geraakt.

Bengaalse textielfabrieken zijn berucht om hun slechte arbeidsomstandigheden. Veiligheidsvoorschriften zijn miserabel, als ze al worden nageleefd. In april kwamen meer dan 1.100 mensen om toen een fabriek instortte en raakten er 2.500 mensen gewond. Vorig jaar november stierven 112 fabrieksarbeiders bij een brand. Beide fabrieken stonden in dezelfde buitenwijk van Dakha. De oorzaak van de recente brand was niet meteen duidelijk. In Bangladesh wordt veel goedkope kleding gemaakt voor grote maatschappijen in het westen. De productie van kleding is goed voor maar liefst driekwart van de export van Bangladesh.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>