Dingo at baby op – moeder komt na 32 jaar vrij

Na 32 jaar is een van de meest controversiële zaken in de geschiedenis van Australië definitief opgelost. In 1980 was een negen weken oude baby spoorloos verdwenen van een Australische camping. Haar moeder werd ervan verdacht haar kind te hebben omgebracht, maar bleef beweren dat de baby was meegenomen en opgegeten door een dingo (een Australische wilde hond). Ze werd in 1982 veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. Vier jaar later kwam ze vrij, nadat een deel van de bebloede kleding van de baby bij een dingo-nest werd gevonden.

Dat leek bewijs te leveren dat de moeder de waarheid had gesproken, maar nieuw gerechtelijk onderzoek in 1995 leverde geen definitieve conclusie op. Die is er nu gekomen. In een van de meest controversiële zaken in de geschiedenis van Australië is vandaag een oordeel geveld: de baby is niet door haar moeder vermoord, maar meegenomen en opgegeten door een dingo.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>