Mogelijk leefbare planeet bij nabije buurzon

Rond de ster Tau Ceti, een van de meest nabije buren van onze zon, draaien vijf planeten. Dat heeft een internationaal team van astronomen ontdekt. Op één van die planeten zou leven mogelijk kunnen zijn, omdat die zich bevindt in een gordel rond de ster waar de omstandigheden min of meer aangenaam zijn. Het is er niet te koud en niet te warm: condities waarbij water mogelijk is, en daarmee leven zoals wij dat kennen.

Tau Ceti is de meest nabije ster die veel op onze zon lijkt, op ongeveer twaalf lichtjaar van ons zonnestelsel verwijderd. De ster bevindt zich in het sterrenbeeld Walvis (Cetus). De vijf ontdekte planeten zijn waarschijnlijk twee tot zes keer zo zwaar als onze aarde en horen daarmee tot de categorie ‘superaardes’. De planeet waar leven mogelijk zou kunnen zijn, is zo’n vijf keer zwaarder dan de aarde.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>