Britse lottowinnaar haalt superprijs niet op

In Groot-Brittannië is een lottoprijs gevallen van maar liefst 64 miljoen pond (78 miljoen euro), maar de gelukkige winnaar heeft zich tot nu toe niet gemeld, ondanks een uitgebreide zoekcampagne van The National Lottery om hem of haar op te sporen. Volgens de regels moet het lot binnen 180 dagen worden verzilverd: die deadline verliep woensdag 5 december om 11 uur. ‘Er is helaas niemand komen opdagen en daarmee loopt iemand een enorm geldbedrag mis’, zei een woordvoerder van de loterij.

 

 

Het winnende lot werd op 6 juni gekocht in Hertfordshire. De winnaar had alle vijf nummers plus beide geluksgetallen goed. The National Lottery startte een campagne om de winnaar op te sporen. Er werden posters opgehangen en advertenties geplaatst en een stadsomroeper reed rond in een Lamborghini om aandacht te trekken. Het is het grootste bedrag dat ooit bleef liggen bij de National Lottery. In 2005 werd een lot van 9,4 miljoen pond niet verzilverd: het record tot nu toe. Het geld gaat nu naar een fonds voor goede doelen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>