Ontsnapte wilde dieren doen Amerikaans stadje sidderen

In de buurt van het Amerikaanse stadje Zanesville in Ohio zijn tientallen wilde dieren ontsnapt uit een particulier wildpark. De politie heeft de eigenaar van het park dood aangetroffen. Hij zou de dieren zelf hebben vrijgelaten en vervolgens zelfmoord hebben gepleegd. De helft van de dieren is doodgeschoten, maar de andere dieren lopen nog vrij rond en zijn ‘zeer gevaarlijk’.

Daarvoor waarschuwt de politie die een gebied van tien vierkante kilometer heeft afgezet. In het wildpark zaten leeuwen, tijgers, zwarte beren, grizzlyberen en cheeta’s. In de hokken is voedsel gelegd, in de hoop dat de wilde dieren terugkomen. De sheriff heeft de bevolking gemaand om binnen te blijven: ‘Dit zijn wilde dieren. Ze zijn volwassen en agressief.’ De hele stad is hermetisch afgesloten: de politie laat niemand meer toe, tot alle dieren zijn afgemaakt. De sheriff liet doorschemeren dat er al langere tijd problemen waren met de eigenaar van het park; CNN meldde dat hij in 2005 werd veroordeeld voor dierenmishandeling.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>