Ex-vrouw Marc Dutroux komt vervroegd vrij

Michèle Martin, de 51-jarige ex-vrouw van de Belgische kindermoordenaar Marc Dutroux, kan vervroegd vrijkomen. Dat heeft de rechter bepaald. Wanneer precies, is nog niet bekend, maar volgens de Vlaamse krant De Standaard zou dat vrijdag al kunnen zijn. De vrouw had al drie verzoeken gedaan om eerder vrij te mogen komen. Bij haar vierde verzoek zag de rechtbank in het Belgische Mons (Bergen) geen reden haar nog langer vast te houden.

 

Er zijn wel voorwaarden aan verbonden: ze moet wegblijven van plekken waar slachtoffers wonen en ze mag niet met de pers praten. Zelf wil Martin na haar vrijlating een nieuw leven beginnen in een Frans klooster. Het Openbaar Ministerie gaat in beroep tegen het besluit van de rechtbank, maar volgens De Standaard zal dat weinig uithalen. Martin werd in augustus 1996 gearresteerd en kreeg in 2004 dertig jaar celstraf opgelegd wegens medeplichtigheid. Ze wist van de misdrijven van haar man – ontvoeren, misbruiken en vermoorden van meisjes – maar greep niet in. Nabestaanden van slachtoffers, zoals de vaders van An Marchal en Eefke Lambrecks, reageerden ontgoocheld op het nieuws. De advocaat van de familie Lambrecks vindt de vervroegde vrijlating in ‘een dossier van deze omvang’ veel te vroeg. Volgens de advocaat van Dutroux is de vrijlating van de ex-vrouw volgens de wet: ‘Als justitie dat niet wil, moet de wet worden aangepast.’ Dutroux zelf kreeg levenslang.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>