Golflegende Ballesteros overleden

In de vroege ochtend van 7 juni is golflegende Severanio Ballesteros in zijn huis in Spanje overleden. Hij werd 54 jaar. De vijfvoudig majorwinnaar overleed aan een hersentumor. Ballesteros wordt beschouwd als de meest charismatische Europese golfer ooit. In 2008 werd hij onwel op een Spaans vliegveld en werd een hersentumor vastgesteld. Vier operaties en andere behandelingen mochten niet baten.

 

Ballesteros werd in 1957 geboren in het Noord-Spaanse Pedrena, naast de baan van de Royal Pedrana Golf Club. Golf ging al gauw zijn leven bepalen: in 1974 werd hij op zijn zeventiende professional en twee jaar later veroverde hij in het Dutch Open op de kennemer Golf Club, zijn eerste overwinning op de Europese Tour. Hij won vijftig toernooien, acht meer dan nummer twee op de winnaarlijst, Bernhard langer. ‘Seve’ won twee keer de Masters en drie keer het Brits Open. De Spanjaard werd vooral bewonderd om zijn agressieve spel: hij ‘viel altijd de vlag aan’ en groeide daarmee uit tot de lieveling van Spanje en de hele golfwereld. Hij was de drijvende kracht achter de veranderingen in de Ryder Cup, die tot 1985 een strijd tussen een team uit de Verenigde Staten en een team van louter Britten en Ieren.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>