Witte Huis zet geboorteakte Obama op internet

Het Witte Huis heeft vandaag de complete geboorteakte van president Obama op internet gezet, in de hoop een einde te maken aan de geruchten over zijn afkomst. Uit het document op de website van het Witte Huis blijkt dat hij in Honolulu op Hawaï is geboren. Al voor de presidentsverkiezingen werd gespeculeerd dat Barack Obama niet in de Verenigde Staten was geboren en dus helemaal geen president van het land kon worden. Hoewel een ziekenhuis op Hawaï het tegenbewijs leverde en lokale kranten uit 1961 de geboorte meldden, bleven tegenstanders van Obama de zaak oprakelen, zoals onlangs de republikeinse New Yorker vastgoed magnaat Donald Trump.

Tegenstanders bleven categorisch beweren dat het niet waar was en dat hij in Kenia was geboren, zoals zijn vader. In een toelichting zei de president dat de media de laatste weken meer aandacht voor zijn geboorteakte hadden getoond dan voor de problemen in het land, zoals de begroting en economische problemen: ‘We hebben geen tijd voor dit soort dwaasheid’, reageerde het staatshoofd geïrriteerd.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Witte Huis zet geboorteakte Obama op internet

  1. Ben

    Ik durf te wedden dat die crypto-racistische ‘birthers’ ook hiervan niet overtuigd zullen worden. Die achterlijke debielen zijn namelijk zo vastgeroest in hun absurde complottheorieën dat niets ze zal kunnen overtuigen.

      /   Reply  / 
  2. H.D.B. Go

    Barack Obama mag dan een blanke Amerikaanse moeder hebben, maar zijn vader is een zwarte Keniaan. En dat willen bepaalde mensen in de USA de President wel even duidelijk maken. In een land waar zelfs een blanke van Ierse komaf (J.F. Kennedy), als een dolle hond afgeknald wordt en vervolgens de hele zaak in de doofpot gestopt wordt en de Amerikaanse justitie kennelijk niet bij machte is, om dat zooitje Amerikaanse terroristen keihard aan te pakken, kun je je afvragen wat Barack Obama bezielt om voor de functie van President van de USA te kiezen. En dan óók nog voor een herverkiezing zich beschikbaar te stellen. 4 biljoen USA dollars overheids te kort in 12 jaar te moeten bezuinigen. Republikeinse senatoren die wars zijn van belastingverhoging voor de rijken en superrijken, terwijl het juist de republikeinen zijn die er een potje van hebben gemaakt. Wie is er nu geinteresseerd in die Coca Cola cultuur van de Amerikanen?

      /   Reply  / 
  3. Maria

    Gekken lopen overal,bij jullie in Holland ook niet meer zo als vroeger toen ik er nog woonde!Als bejaarde vrouw is het niet veilig meer om :savonds nog even naar de brievenbus te lopen!
    Ik woon al 44 jaar in de USA,waarvan de laatste 31 hier in Texas,ben democraat en zie van alles waar wat op aan te merken valt,vooral de Republikeinse agenda en ik ben trots op mijn nieuwe vaderland dat we President Obama hebben gekozen,maar om het zo voor te stellen als H.D.B.dat gaat echt te ver,ieder land heeft tekortkomingen,ik was verleden jaar April nog in Nederland en dat deed mijn hart echt goed,maar daar wonen ,nee dat zou ik ook niet meer kunnen,te benauwd na al deze jaren,Dag Vriendelijke groeten,M

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>