Data miljoenen spelers PlayStation gestolen

Vorige week woensdag hebben hackers het netwerk van PlayStation gekraakt. In twee dagen tijd wisten zij gegevens van miljoenen gebruikers in handen te krijgen, waaronder naam, adres, geboortedatum, PlayStation wachtwoord en mogelijk ook creditcardgegevens. Dat maakte Sony vandaag bekend. Het netwerk werd onmiddellijk platgelegd, in afwachting van een betere beveiliging.

 

Volgens de elektronicagigant zijn er tot nu toe geen aanwijzingen dat er misbruik is gemaakt van creditcardgegevens, maar sluit dat niet uit. Wereldwijd zijn er zo’n 75 miljoen mensen die via internet met elkaar spelletjes speken op PlayStation. Sony zal alle leden van het PlayStation netwerk een e-mail sturen. Het bedrijf waarschuwt klanten niet in te gaan op verdachten oproepen via telefoon of e-mail en adviseert om creditcardafrekeningen extra goed in de gaten te houden. Als gebruikers dezelfde combinatie van e-mail adres en wachtwoord gebruikt als op andere websites, raadt Sony mensen aan de inloggegevens op de websites ook aan te passen. Sony verwacht nog maximaal een week nodig te hebben voordat spelers weer gebruik kunne nmakenvan de online diensten van PlayStation 3 en PlayStation Portable.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>