Honderden bootvluchtelingen verdronken in Middellandse Zee

IMG_20160531_140123Op de Middellandse Zee zijn zeker 200 bootvluchtelingen verdronken, aldus een waarnemer van de VN-vluchtelingen-organisatie UNHCR. Volgens een andere woordvoerster van de VN gaat het waarschijnlijk om circa 300 doden. Zij spreekt van drie boten met elk circa 100 vluchtelingen aan boord. Zaterdag moeten de grote rubberboten uit Libië zijn vertrokken. Maandag verslechterde het weer en maakten de boten water.

Een reddingsboot pikte de boten op en sleepte ze naar het Italiaanse eilandje Lampedusa. Aan boord zaten maar een paar overlevenden. Ze kwamen uit Mali, Senegal en Ivoorkust. In oktober 2013 verdronken er in de buurt van Lampedusa meer dan 350 vluchtelingen. Daarop richtte Italië de reddingsmissie ‘Mare Nostrum’ op die daarna het leven van duizenden vluchtelingen redde. De Europese Unie loste ‘Mare Nostrum’ vorig jaar af met de missie ‘Triton’. Functionarissen van de UNHCR verwijten de EU dat ‘Triton’ tekortschiet.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>