Acht mijnwerkers Zuid-Afrika dood teruggevonden

Acht mijnwerkers die twee dagen werden vermist in een goudmijn in Zuid-Afrika, zijn donderdag dood teruggevonden. Reddingswerkers vonden de lichamen in de goudmijn Doornkop, ten sten van Johannesburg. Naar een negende vermiste wordt nog gezocht. In de mijn was ondergronds brand uitgebroken, waarna zeventien mijnwerkers vast zaten.

Acht van hen konden woensdag worden gered. De oorzaak is nog niet vastgesteld. Autoriteiten vermoeden dat een aardschok schade aan stroomkabels in de mijn veroorzaakte, dat op haar beurt een stroomstoring en brand als gevolg had. Het is het ernstigste ongeluk in een mijn in het land sinds juli 2009; toen kwamen negen werknemers om bij een ongeluk in een platinamijn. Ongelukken in de goudmijnen van Zuid-Afrika komen wel vaker voor, ondanks inspanningen om het aantal terug te dringen.  De mijnbouw is een van de peilers van de economie van het land, waar zich de diepste goudmijnen ter wereld bevinden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>