Theresa May beëdigd als nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk

IMG_20160602_125148Vrijdagmiddag is Theresa May beëdigd als de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk. Op Buckingham Palace benoemde koningin Elizabeth haar kort nadat ze het ontslag had aanvaard van David Cameron. May is de tweede vrouwelijke premier van het land na Margaret Thatcher, die het ambt vervulde van 1979 tot 1990.

Voor de ambtswoning op Downing Street 19 gaf ze haar eerste speech als premier. Ze zei zich ‘in te willen zetten voor de eenheid van het Verenigd Koninkrijk, met Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland.’ Het zal een hele kluif worden: na de brexit is het land meer verscheurd dan ooit. Eerder op de dag nam Cameron – de verliezer van zijn eigen referendum over de brexit – afscheid van 10 Downing Street. Vanmiddag maakte hij in het Lagerhuis zijn laatste vragenuurtje mee. Na afloop kreeg hij een staande ovatie van zijn eigen Conservatieve partij en een paar leden van oppositiepartij Labour.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>