China heeft grootse plannen: in 2018 op de maan, in 2020 op Mars

China heeft ambitieuze ruimtevaartplannen. De komende vijf jaar wil het land ‘een ruimtevaartmacht worden dat de uitgestrekte kosmos verkent en een ruimtevaartindustrie ontwikkelt’, laat China in een communiqué weten. In 2018 moet een Chinese sonde op de achterkant van de maan landen, de donkere kant die vanaf de aarde nooit te zien is.

In 2020 moet een eerste Chinees ruimtevaartuig naar Mars vertrekken, om op de rode planeet onder meer bodemonderzoek te doen en te zoeken naar antwoorden over het ontstaan van ons zonnestelsel en of er buitenaards leven bestaat. In 2013 landde een Chinees ruimtevaartuig op de maan, de eerste sinds de Amerikanen er in de jaren ’70 er een aantal maal rondliepen. China ambieert dat ook en stuurde vorige maand twee astronauten voor een maand naar een Chinees ruimtestation: de zesde en langste Chinese ruimtemissie tot nu toe.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>