Evacuaties op Bali – vulkaan Agung staat op uitbarsten

@Erik Feenstra

Vulkaan Agung op het Indonesische eiland Bali staat op uitbarsten. Vrijdag werden al bijna 10.000 mensen uit voorzorg geëvacueerd, omdat de vulkanische activiteit was toegenomen en er aanwijzingen waren dat er lava omhoog zou komen en voor aardschokken zou zorgen, aldus lokale autoriteiten.

Inmiddels hebben meer dan 34.000 mensen  hun huizen verlaten, omdat de schokken in kracht toenemen. Gevreesd wordt dat de vulkaan nu elk moment kan uitbarsten. In een straal van 9 kilometer rond de vulkaan is iedereen aangeraden een veiliger heenkomen te zoeken. De laatste grote eruptie van de hoogste berg en bvulkaan van Bali was in 1963. Toen vielen er circa duizend doden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>