België: Molenbeek verbiedt gepland bezoek Wilders

PVV-leider Geert Wilders en Vlaams-Belang-kopstuk Filip Dewinter winden komende vrijdag door de Brusselse deelgemeente Molenbeek wandelen. Burgemeester Françoise Schepmans wil de twee politici niet op haar grondgebied hebben en heeft in een politieverordening ‘elke bijeenkomst in het kader van deze activiteit op het grondgebied van de gemeente’ verboden.

Update donderdagavond: Wilders gaat niet.

Dewinter heeft aangegeven dat het bezoek doorgaat: hij zegt dat er helemaal geen bijeenkomst is gepland, maar dar hij Wilders te voet en pers auto rondleidt door Molenbeek. De woordvoerder van de burgemeester noemde het bezoek eerder al ‘provocerend’ en zei vorige week dat er ‘geen sprake van is dat mensen die praten over een islamsafari in de jihadhoofdstad van Europa hier welkom zijn.’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>