New York: man rijdt in op fietsers en voegangers

In New York heeft zich een incident voorgedaan in de buurt van het nieuwe World Trade Centre op Manhattan, waarbij het vermoedelijk om een terreuraanslag gaat. Een man is met een pick-up truck ingereden op fietsers en voetgangers. Daarbij zijn zeker zes doden en elf gewonden gevallen. 

Volgens de politie reed hij tegen het verkeer in en reed een fietsers- en voetgangerspad op, een populaire fietsroute langs de rivier de Hudson. De truck kwam tot stilstand tegen een schoolbus. De man kwam met een of twee wapens naar buiten en zwaaide ermee rond – vermoedelijk waren het nep-wapens. Volgens drie ooggetuigen zou hij daarbij ‘Allah is groot’ hebben geroepen, reden voor de FBI om uit te gaan van een terreurdaad. De man is gearresteerd. Er zijn geen andere verdachten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>