Drie VN-militairen omgekomen in Mali door explosief

In Mali zijn zeker drie VN-militairen omgekomen en twee mensen gewond geraakt door een explosief, toen het voertuig warin ze zaten en een mijn reed. De slachtoffers maakten onderdeel uit van een logistiek konvooi dat onderweg was in een woestijnachtig gebied in het noorden van Mali. Ze zouden uit Tsjaad afkomstig zijn.

Aan de VN-missie in Mali doen verschillende landen mee, onder meer uit ons land: er zijn ongeveer 300 Nederlandse militairen actief.  Maandag bleek nog dat bepaalde Nederlandse munitie in Mali door de hitte niet veilig was. Onlangs kwam de Onderzoeksraad voor Veiligheid met een kritisch rapport naar buten over de veiligheid van de militaire. Aanleiding was de dood van twee Nederlandse militairen door een ongeval met een mortiergranaat. De minister van Defensie, Janine Hennis-Plasschaert, nam ontslag.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>