President Somalië verklaart al-Sabaab de oorlog

De president van Somalië, Mohamed Abdullahi, haar terreurgroep al-Shabaab de oorlog verklaren. Aanleiding zijn de bloedige bomaanslagen in de hoofdstad Mogadishu. Het dodental is inmiddels opgelopen tot 358, er worden nog 56 mensen vermist en er zijn 228 mensen gewond geraakt. De verantwoordelijkheid voor de aanslagen is niet opgeëist, maar de autoriteiten denken dat al-Shabaab de boosdoener is.

Afgelopen zaterdag liet een zelfmoordterrorist zijn vrachtwagen vol springstof ontploffen op een van de drukte kruispunten in de hoofdstad, Het is de dodelijkste aanslag sinds islamistische militanten in 2007 de heilige oorlog uitriepen. Duizenden militairen zullen worden ingezet om de fundamentalisten uit hun bolwerken te verdrijven in de regio Shabelle, van waaruit ze meerdere uitslagen hebben uitgevoerd. Het Amerikaanse leger zal Somalië bijstaan met drone-aanvallen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>