UK: terreurdreiging opgeschaald naar hoogste niveau

Na de aanslag vanmorgen in een metrostation in Londen is het dreigingsniveau in Groot-Brittannië opgeschaald van ‘ernstig’ naar ‘kritiek‘. De laatste keer dat dit korte tijd van kracht was, was direct na de aanslag in Manchester in mei, toen een jihadist zich bij een popconcert opblies en 22 mensen de dood injoeg.

Vanavond liet terreurorganisatie IS weten dat een verwante groep achter de aanslag van vanmorgen zat. Later volgde een verklaring van IS dat IS-’soldaten’ meerdere explosieven in de Britse hoofdstad hadden geplaatst. Het explosief van vanochtend ging niet goed af. Er raakten 29 mensen lichtgewond. Volgens premier May had de emmer die ontplofte ‘duidelijk meer schade moeten veroorzaken.’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>