FBI ‘verijdelt grote terreuraanslag op immigranten’

De FBI heeft in de Verenigde Staten drie mannen van eind veertig opgepakt die op de dag na de presidentsverkiezingen een aanslag wilden plegen op immigranten. Dat meldt de Amerikaanse justitie. Ze wilden een appartementencomplex opblazen waarin circa 120 Somaliërs wonen. De verdachten zouden lid zijn van ‘De Kruisvaarders’, een kleine, extreemrechtse militie die zich richt tegen immigranten, moslims en de overheid.

De FBI heeft de plannen verijdeld na een onderzoek va nacht maanden. De verdachten kozen voor het wooncomplex in de stad Kansas omdat er veel Somaliërs wonen en er ewen moskee zit. Vier voertuigen vol explosieven moesten op vier hoeken van het gebouw tot ontploffing worden gebracht. Na de aanslag wilden de verdachten een manifest verspreiden. Ze wilden ‘Amerika wakker schudden’. Een verdachte zou hebben gezegd dat de enige manier daartoe ‘een bloedbad’ was. De mannen kunnen levenslag krijgen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>