Duitse politie pakt terreurverdachte Chemnitz op

De Duitse politie heeft in Leipzig de 22-jarige Syriër opgepakt op wie sinds zaterdag een klopjacht werd gehouden. Hij zou een bomaanslag op een luchthaven hebben willen plegen. De terreurverdachte sprak zondagavond een landgenoot aan op het centraal station van Leipzig, aldus Duitse media. Hij zou hem hebben gevraagd of hij die nacht bij hem kon slapen.

De man stemde toe, maar waarschuwde vervolgens de politie. Niet lang na middernacht kon de politie de verdachte aanhouden in de woning. Hij zou door zijn gastheer zijn vastgeketend. Afgelopen weekend viel de politie een huis in Chemnitz binnen en arresteerde drie verdachten. De 22-jarige Syriër wist uit de woning te ontsnappen. De politie loste een waarschuwingsschot, maar de man rende weg,. Daarop begon een klopjacht van twee dagen door het oosten van Duitsland. In de woning in Chemnitz werden springstof en andere materialen aangetroffen die ook gebruikt werden bij de terreuraanslagen in Parijs en Brussel.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>