Frankrijk ontsnapt opnieuw aan aanslag door tienerjongen

Parijs lijkt te zijn ontsnapt aan een aanslag door een 15-jarige jongen. De politie heeft de jonge terreurverdachte opgepakt. Hij zou op het punt hebben gestaan om een aanslag te plegen in Frankrijk, maar verdere details zijn niet bekendgemaakt. Hij zou via de berichtenapp Telegram contact hebben gehad met de Fransman Rachid Kassim, die voor IS in het grensgebied van Syrië en Irak werkt.

Kassim zou het brein zijn achtere meerdere recente aanslagen in Frankrijk, zoals de moord op een priester in Normandië en de verijdelde aanslag met gasflessen in Parijs. Afgelopen weekend werd in Parijs ook al een minderjarige jongen va n15 aangehouden op verdenking van een aanslag. Volgens de Franse minister van Binnenlandse Zaken worden er vanuit Syrië steeds meer oproepen gedaan aan – alsmaar jongere – jongeren om in Frankrijk aanslagen te plegen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>