Politie Bangladesh pakt duizenden mensen op na reeks moorden

De politie van Bangladesh heeft duizenden mensen opgepakt naar aanleiding van een reeks gerichte moorden. Onder de gearresteerden zitten 85 militanten. De overheid wil er alles aan doen om de aanslagen tegen minderheidsgroepen in het land te stoppen. De premier van het land zei zaterdag ‘elke moordenaar’ in het land te willen oppakken. ’We moeten het ontstaan van een militant collectief als natie voorkomen’, zei de chef van de nationale politie zondag.

De oppositie noemt de massale arrestaties echter een ‘truc om politieke tegenstanders te onderdrukken.’ De afgelopen maanden waren er een groot aantal aanslagen op seculiere, liberale en niet-gelovige activisten en leden van islamitische minderheden. Van de 160 miljoen inwoners in Bangladesh is bijna 90 procent moslim. Ook mensen van andere minderheidsgroepen waren slachtoffer, zoals in april de moord op twee prominente homo-activisten, een student en een hoogleraar. Half mei werden een dorpsdokter en een universitair docent met kapmessen aangevallen. De aanslagen worden veelal opgeëist door IS, maar de autoriteiten van Bangladesh spreken van ‘terrorisme op eigen bodem’.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>