Zoon Bin Laden zint op wraak

Hamza, de jongste zoon van Bin Laden, zint op wraak. De 20-jarige zoon wist in Abbottabad te ontsnappen toen Amerikanen de villa binnenvielen waar Bin Laden en een aantal familieleden verbleven. Hamza Bin Laden, ‘de prins van de terreur’, werd al vroeg klaargestoomd om zijn vader als leider van al-Qaida op te volgen. Op zijn vijftiende was hij bewapend en al te zien in een jihad propagandavideo.

 

Daarin droeg hij een gedicht voor en riep op Amerika, Engeland, Frankrijk en Denemarken te vernietigen. Geheime diensten denken dat hij betrokken was bij de moord op de Pakistaanse politica Benazir Bhutto in 2007. De Amerikanen dachten dat ze Hamza hadden doodgeschoten bij hun aanval, maar ze bleken niet hem, maar zijn 22-jarige broer Khalid te hebben uitgeschakeld. De 30-jarige zoon Omar bin Laden heeft namens de vier zonen een verklaring opgesteld die The New York Times in handen kreeg: ‘De familie vraagt zich af waarom hun vader ‘niet is gearresteerd en voor het gerecht is gebracht zodat ten overstaan van de hele wereld de waarheid kon worden onthuld.’ Hij was de zoon die de terreurdaden van zijn vader eerder publiekelijk veroordeelde en in 1999 met zijn moeder wegging.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zoon Bin Laden zint op wraak

  1. H.D.B. Go

    Zou Omar bin Laden dat zelf niet op kunnen komen waarom zijn vader Osama bin Laden op zo´n manier is doodgeschoten? Omdat de US veiligheidsdiensten te stom waren om te gaan samenwerken en de vliegtuigcrashes hebben veroorzaakt en dus iemand de schuld moest krijgen. Verder omdat de US cultuur nog steeds gebasseerd is op the Wild West mentaliteit. Bewijs daarvoor?! De politieke moorden op president J.F. Kennedy, R. kennedy – de min.v.justitie en dominee Marthen Luther King. Als de voormalige president en US fighter pilot George W. Bush jr. het had over: ” you are for us or you are for the terrorist “, dan moeten de Amerikanen en hun Amerikaanse Hogggerechtshof maar eens beginnen met hun eigen Amerikaanse terroristen eens keihard aan te pakken in plaats van de hele wereld de les te willen lezen met hun verrekte US Coca Cola culture.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>