New York City Marathon 2017

Zondag 5 november vindt 47e editie van de New York City Marathon plaats. Wat in 1970 begon als hardlooprace in het Central Park met 55 finishers, groeide uit tot de grootste en populairste marathon ter wereld, met 51.000 renners die in 2016 de eindstreep haalden. Er worden zo’n 2,5 miljoen toeschouwers verwacht.

Zie ook: New York Marathon: de supporter guide

Ondanks de terreuraanslag op 31 oktober, waarbij acht mensen om het leven kwamen, laten de New Yorkers zich het feest niet afnemen: de marathon gaat door. De marathon gaat door, omdat New York gewoon verder gaat, zei de gouverneur van de staat New York een dag na de aanslag. Wel zijn er zeer strenge veiligheidsmaatregelen. De slot van de marathon is zondag live te zien bij Studio Sport op NPO 1 rond 17.50 uur.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>