Berlijn Marathon: net geen nieuw wereldrecord

Zondag 24 september vond in Berlijn de 44e editie van de Berlin Marathon plaats. Na de val van de Muur in 1989 groeide de populariteit van de wedstrijd  gestaag. Internationaal staat de Duitse hoofdstad op de kaart als de snelste marathon ter wereld en nationaal als het grootste hardloopevenement van Duitsland.

In Berlijn is het wereldrecord een aantal keren verbroken. Dit keer lukte het net niet: de Keniaan Eliud Kipchoge had zijn zinnen erop gezet, maar op de door regenbuien kletsnatte straten van de Duitse hoofdstad bleef hij steken op 2.03.32, 35 seconden onder het wereldrecord van zijn landgenoot Dennis Kimetto uit 2014. Tweede werd Guye Adika uit Ethiopië: met 2.03.46 liep een debutant nog nooit zo snel. De voormalig wereldreconrrdhouder Wilson Kipdsang (Kenia) moest na 30 kilometer opgeven. Bij de vrouwen won de Keniaanse Gladys Cherono (2.20.23), tweede werd Ruti Aga uit Ethiopië (2.20.41).

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>