Kenia mogelijk niet op Olympische Spelen Rio vanwege zika-virus

Kenia sluit zich aan in de rij van landen waar de sportbonden zich grote zorgen maken over de uitbraak van het zika-virus in Zuid-Amerika. Olympische comités twijfelen aan deelname aan de Spelen komende zomer in het Braziliaanse Rio de Janeiro. ‘Als de situatie verergert, sturen we geen sporters naar Rio’, aldus het Keniaanse olympisch comité: ‘We gaan uiteraard geen risico lopen met onze atleten.’

Het Amerikaanse olympische comité heeft alle sportbonden opgeroepen om voorzichtig te zijn, met name vrouwelijke sporters. ‘Team USA‘ zal atleten niet tegenhouden, als ze zich gekwalificeerd hebben, maar ‘atleten die zich zorgen maken over het virus, moeten overwegen of ze wel gaan’, aldus een woordvoerder. Het virus is vooral gevaarlijk voor vrouwen die zwanger zijn of willen worden. De Nederlandse sportkoepel NOC*NSF zegt de informatie van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO nauwkeurig in de gaten te houden. Op 1 februari kondigde de WHO een internationale noodtoestand voor de volksgezondheid af.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>