Zaterdag 23 september: begin van het einde der tijden?

Zaterdag 23 september kondigt het begin van het einde der tijden zich aan. Dat beweert de christelijke numeroloog David Meade, op basis van cijfers uit de Bijbel. Hij baseert zijn theorie op het getal 33, een belangrijk getal in de Bijbel. Zo stierf Jezus op 33-jarige leeftijd. Zaterdag is her 33 dagen geleden fat er in de Verenigde Staten een volledige zonsverduistering te zien was. 

Planeet Nibiru zou op ramkoers liggen met de aarde. Vanaf zaterdag zouden we de ‘blauwe dwerg’ kunnen zien, Ruimtevaartorganisatie NASA deed de theorie eerder af als ‘onzin’: dan zou de planeet de baan van Mars al lang moeten hebben gekruist. Een hemellichaam met zo’n omvang zou met zijn zwaartekracht al de banen van de andere planeten hebben beïnvloed. Ook in christelijke kringen krijgt Meade geen steun: getallen zijn in de Bijbel symbolisch bedoeld, niet om voorspellingen te doen.

Maar Meade geeft niet op: in de Bijbel wordt het einde der tijden beschreven als er een vrouw aan de hemel verschijnt, gekleed met de zon, met de maan onder haar voeten en een kroon van twaalf sterren op haar hoofd. Zaterdag is dat volgend Meade exact te zien: het sterrenbeeld Maagd (de vrouw) heeft de zon achter zich, de maan onder zich en de negen sterren van sterrenbeeld Leeuw en de drie planeten Mars, Venus en Mercurius. Jupiter zal zich door Maagd bewegen en eruit komen, als bij een geboorte. Inmiddels zou Meade de datum hebben verschoven naar 15 oktober.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>